utorak, 6. prosinca 2011.

Zene I ravnopravnost

Da li zene mogu bit ravnopravne muskarcima, i dijelit sve na 50:50 sa njima? To je krajnji cilj svih feministickih grupa na svijetu. No jeli to moguce? 
Zao mi je feministice, no 100%-tna ravnopravnost muskarca i zene nije moguca. So back up.
Zene su ljudi, i da bude jasno, sranja koja se desavaju na bliskom istoku su bullshit ( no to je tvar religije), zene moraju imat dostojanstvo i moraju imat iste globalne povlastice kao svi. No ovdje ja pricam o tome kako neke stvari ne mogu bit indenticne. JEDNOSTAVNO NEMOGU.
Zena i muskarac su ista vrsta drugog roda, i to triba uzet u obzir. Usporedba:
- Pudlica i Rotvajler su isto pasi no ako zelite cuvati nesto koristite rotvajlera a ne pudlicu
- Boeing 747 i Lovac F16 su isto zrakoplovi, no u rat ide F16 a putnike prevozi  747
-  Za zene: Crveni lak i plavi lak su isti, no crveni ce te nositi sa crvenom suknjom a a plavi sa plavom ne obrnuto

itd. itd. Postoje iznimke naravno no globalno se valjda razumi sta hocu rec. Zena i muskarac su ljudi no jedan sluzi jednom, a drugi drugom.

Razlika mora postojati, jel gledajte, nisan bas siguran kolko tocno zena zeli ici raditi u rudnik kad ima mjesta, ili pak nema ih previse u regrutaciji kad je rat? Zasto? Zasto kad brod tone, idu najprije zene pa muskarci? Zasto muskarac mora privuci stolicu curi ili joj otvoriti vrata auta? ZASTO? Jel ako su spolovi ravnopravni onda je i to ravnopravno zar ne? Dobro kazu da za ovo zadnje je stvar kulture i cega vec, no kultura je tijekom povijesti takva da se nigdi ne spominje 100% ravnopravnosti.
Cijela ova stvar sa zenskim udrugama je frustrirajuca. Traze nesto vise nego sta mogu! Ja priznajem da se stvar place, i nasilja triba rjesit (iako nisan jos osobno nigdi cuja da je muskarac dobija vise para za isti posao, no mozda nisan upucen), no ove prijasnje stvari se jednostavno ne mogu promjenit, i nebi se tribale mijenjat.

Baby ako zelis da ti muskarac ima svoj udio u kucanskim poslovima i da ti pomaze, onda ajde i promjeni ulje u autu, ili pak pogledaj i promjeni grlo na zarulji. Ona stalaza se sama nece napraviti( a rukovanje alatima nije neki fizicki naporan posao)!!! Nitko ne spominje ovu drugu stvar, nego samo je pitanje da li muskarac zna oprati sudje i usisat. FUCK YOU!
BTW. Jedno od najdrazih mi je: "Ahhh, nisi mi nista kupija za dan zena!"... Nevidim nikoga da je ikome poklonija 3.11 ista svom muskarcu!!!. Znate li sta je uopce 3.11.? ...Za one koga briga ,tada je dan muskaraca.
nekako mi taj dan ne odzvanja previse kao dan zena? Jel ikoga briga? Ocito ne!


Razmislimo malo o toj zenskoj ravnopravnosti, i nebudimo debili, te sljedeci put kad bude prica o ravnopravnosti, nemojmo stajati i trpit uvrede nego uzvratimo.

Nema komentara:

Objavi komentar