nedjelja, 8. srpnja 2012.

Jos jedna dobra ljetna inovacija...

Luftmadrac, dusek, stramac kako ga god zvali je idealna stvar za jednu veliku lezacinu na plazi.Krevet na vodi, sa kojeg se rijetko tko moze bezosjecajno dignuti, jednom kad se dobro namjesti...
Ali...
Mozemo li ga unaprijedit?
Trazija sam sebi jedan, i iznenadjen san kako su jednostavni i nemastoviti... nema cak vise ni onih starih "Ceskih" stramaca koji su bili od kvalitetne tkanine... Sad su svi neki plasticni i pri malo jacem dodiru sa kamenom lagano pucaju...
Jednim brainstorming-om, su mi pale neke stvari koje bi se mogli implementirat u tu spravu za linoguze.
Predstavljam vam DULUMAC(DUsek, LUftmadrac, straMAC)
1. Prvo kvaliteta mora biti bar od Velur-a.. ili nesto slicno. Uglavnom cvrsto. Isto tako mora imat nekakvu krutu podlogu po sredini.
2. Dizajnerski bi tribao izgledat kao fotelja, tj. da je gornji dio malo podignut pod kutom, isto tako tribao bi imati naslonjace za ruku.Nesto kao ovo, no sa vecim naslonjacom:


3. U desni naslonjac bi bio ubacen mini frizider. 2-3 boce da mogu stati. Mogao bi se pricvrstiti za kruti dio madraca, i bio bi nepropustan za vodu.
4. Sa lijeve strane radio. Vise kao MP3 player, u koji bi se ubacio ili nekakav USB stick, ili pak CD. Naravno imao bi opciju za radio. Isto tako nepropusno. I imao bi nekakve slusalice, jel normalni zvucnici trose previse struje.
5. Sa strane obavezno,nekakvo sidro. Ne triba bit tesko,vec napravljeno tako da padne na dno i zakaci se od nesto. Nema nista gore nego kad vas struje odnese sa uvalice, pa morate nazad plivat(u ovom slucaju imam i rjesenje za to)
6. Sa dojnje strane pri dnu bi imao mali motorcic, sa kojim bi se DULUMAC ploviti nekom minimalnom brzinom. Samo ga staviti ispod i zatvoriti ga nekakvo resetkom ili mrezmom,cisto da ako netko roni ispod ne utrava prste. Snaga bi mu bila minimalna,cisto da ako otplovimo dalje, ne tribamo se gurat,i veslat rukama, nego sa elektromotorcicem laganini se vratimo na obalu. N triba mu ni upravljanje,buduci da je snaga i brzina mala,mozemo to i rukama.
 7. Svi ti mali motorici i frizider tribaju izvor struje. A sta je bolje i prigodnije u tom slucaju nego solarni panel.
Tko ide na more ako nema sunca?
On bi bio smjesten povise nase glave, cime bi isto tako, radio hlad za glavu. Naravno bio bi fleksibilan tako da bi se mogao malo pomicati naprid ili nazad, no glavni zadatak mu je osim proizvodnje stuje raditi nama lad glavi. Jedan panelic bi bez problema moga odrzavat,hladnjak i radio, te eventualno mali elektromotoric.
6. Dodatni djepic sa strane,tj uz MP3 player za kremu za suncanje i cips.


Sad zamislite sebe kako se izlezavate na takvom stroju.. Odmaknete se od rulje,bacite svoje malo sidro, namazete se, sstavite slusalice sa svojom mjuzom, ladna piva u ruci.... Bogovski

Nema komentara:

Objavi komentar