nedjelja, 27. svibnja 2012.

A da je napravit pravi "ET" film!?

Gledamo i nadamo se necemu novome, i uvjek nas ne iznenade. Sve se svodi na to kako su oni dosli, napali SAD, SAD se obranio i sa time odma spasio i cijeli svijet. Izvanzemaljci usprkos svojoj nadmocnoj tehnologiji i inteligenciji opet odu nazad doma posrani.
najnoviji Battleship mi je digao maksimalno zivce,i dovea do toga da sam razmiljao da izadjem iz kino dvorane, kolko je glup.
Volim filmove i cesto ih gledam, i jednostavno mi neke stvari bodu oci.
Mislim osobno da ni glavni protagonist nije trebala bit Americka mornarica, mogli su slobodno stavit Hrvatsku, jel sve sta su ovi koristili imamo i mi.... Mislim da je ovo unistilo ugled Amercike mornarice vise nego sta je dobila.
I BTW. Neznam zasto su uopce tirali te ET-ove... Toliko su jadni da su tribali ostavit da pozovu druge jel bi bili idealni "Target Practice" za Amerikance, umjesto da pucaju po Bliskom istoku...

Osobno da sam zapovijeda onim brodovima, cijeli slucaj bi bio gotov u nekih cca 5 minuti od prvog pucnja izvanzemaljaca.
RJESENJE:
Oni brod sta je stvorio stit i drzao ga, 4 Tomahawka, 4 torpeda, i nekoliko granata iz topa  u njega i stit bi pao. Dolazi avijacija i dokrajci ostala 3 broda. BOOOOM DOVIDJENJA.

Nije vazno, stres kapetana, Rihanna na brodu, i ja bi se zatupija.


Dodajmo neke koji su onako poznatiji i ostavili su traga (bar mojoj generaciji):
- Battleship (2012)
- Battle: Los Angeles (2011)
- The Day the Earth Stood Still (2008)
- War of the Worlds (2005)
- Independence Day (1996)

Postoji ih stotine na ovu temu al amo rec da je ovo frisko...

Svi su napravljeni na svoj kalup. Al zasto pobogu netko ne promjeni kalup i i napravi pravi film o invaziji sa nekakvim realnijim zavrsetkom. A to bi ukljucivalo ili ubijanje cijele ljudske civilizacije ili porobljavanje te iste. To je jedini realan kraj svih ovih filmova.
Cijela bit ovih filmova je da ET-jevi napadnu Amerikance, ovi spase svijet i sve super. Jel ako marinci uniste jedan brod, vjerojatno ce i svi (jel izvanzemaljcima nece bit nista cudno)
Ti filmovi ostavljaju pouku ljudima tipa : Nema straha Amerikanci su tu i oni ce rijesit sve.
Ili pak: Nema straha,ako napdanu prvo ce njih.

Realni scenarij bi bio:
Scene izvanzemaljaca kako nadgledaju zemlju.Prije napada svakako vidit ljudsku tehnologiju, zemljine resurse i njihovu mogucu obranu. Cista izvidnica. Svaka inteligentna civilizacija bi to prvo napravila. Ne bi se dogodilo kao u War of the Worlds da izvanzemaljce unistu nase bakterije iako su na zemlji tisuce godina.

Nakon izvidnice, napad. Razmislimo. Izvanzemaljci putuju daleko, znaci imaju tehnologiju da putovaju daleko, relativno brzo i uspjesno. Prvo bi se unistile telekomunikacije (Sateliti, Veliki komunikacijski centri, 13 svjetskih DNS-ova) Kada se to zavrsi, napala bi se glava, a to su svijetske vodje.

Napad se nebi odvio u Washington-u ili LA-u ili tako nesto, nego bi se odvijo u centrima ljudskih saveznistava.
A to je UN sa sjedistem u New York-u...
Napali bi se najvazniji gradovi u svijetu (Najvjerojatnije glavni gradovi G8 zemalja)
I time bi se stvorila globalna fobija i strah i anarhija.

Onda Ljudski resursi. Naftna polja, Rafinerije,Plinska polja,Nuklearne Elektrane,Hidroelektrane, razne centrale i Visokonaponske dalekovode... mislim ne bi tribalo puno jel smo ovisni o nafti plinu i struji.

Buduci da ni zemlja nije mala, To se sve nebi dogodile u 2-3 dana. Zemlja posjeduje milijune vojnika, i tisuce vojnih baza i centara. Mi bi se borili ali vjerojatno bezuspjesno, jel ljudska civilizacija ne posjeduje niti jedno relativno jako oruzje osim nuklearne bombe koja bi po izvanzemaljskim kriterijima nebi bila tolko strasna.
Cime bi se mi branili? Metcima? Raketama? Hrpom zeljeza sta smo pokrili jedan kamion i nazvali je oklopom?
Ovi bi na svojoj strani vjerojatno imali lasersku tehnologiju, stitove, brze avione, fleksibilnije, jace oklope.
Vecinu posla bi napravili vjerojatno iz orbite.

Lagano bi napadali velike vojne baze, nista strasno, Unistavali resurse vojski diljem svijeta. Nebi odma poslali glavni brod na zemlju kao u nekim filmovima, nego bi on bio negdje u orbiti na sigurnom, kao i svi vazni brodovi(ako ih je vise).A i Nakon unistavanja velikih naftnih rezervi, nebi ni mogli podici avione niti bi imali nekakve adekvatnu rezerve za neku dulju obranu.

Ljudska civilizacija bi pala zbog neadekvatne zastite, nesporazuma zemalja,netrpeljivosti i nesloznosti, i time bi film dobio nekakvu dobru pouku. Ne bi presjednik SAD-a rjesava sve sam, nego bi uz njega bio Predsjednik Rusije,Kine,Japana, Njemacke, Iran-a, i svih vecih igraca.
Eventualno bi zemaljske snage kopnile, i svi veci gradovi bi bili unisteni, i to vjerojatno iz zraka. Ljudi bi se rasprili po prirodi i postale bi lak zalogaj i lovina za mlade nadobudne Aliene-e.


Postojala bi dva kraja filma. Prvi bi bio da izvanzemaljci u roku nekoliko godina istrijebe cijelu populaciju.
A druga, da zarobe ljude i naprave robove od njih.


E to bi bia film sa kojim bi se svi zamislili, pa i svjetske vodje. i bija bi poucan film sa dobrom i pravom tematikom.


Nema komentara:

Objavi komentar