nedjelja, 26. kolovoza 2012.

HOW TO: Crackiranje igre

I Skinuli ste nekakvu igru priko neta, i kaze da vam triba Crack. Ne, Nemojte ic u lokalnog dilera, stvar je puno jednostavnija.
Da pojasnim onako jednostavno sta je Crack, bar onaj virtualni.
Igra je za racunalo isto program. Ona pokrece svoj kod preko naredbe ili ikone.
Ako pokrenete igru najjednostavnijim  dvoklikom na njenu ikonu sa nastavkom .exe ( executable), vi ce te sa time pokrenuti naredbu ili ti ga execute koja ce pocet citat pocetni kod napisan od strane programera.
U ovom slucaju taj kod pokrece igru, inicializira je.

Shema je ta sta je u nasem slucaju taj pocetni kod uglavnom sigurnostan tj. trazi nas neki serijski broj igre, ili spajanje na internet da se igra validira. Buduci da ste vi skinuli vjerojatno piratiziranu igru koju niste platili (sram vas bilo!),nama taj kod bas i ne odgovara.
Crack je cisto pocetni kod odredjene igre koji je napisan na nacin da je isti kao igrin no za razliku od originala, on preskace sigurnosne postavke igre i daje vam mogucnost da igrate.
Napravljen je tako da igra misli da je taj pocetak njen original, i samim time vi mozete igrati kao ili u vecini slucajeva kao da igrate original.

E sad, kako ce te znati kako krakirati igru. Krenite od instalacije.Ono bitno u instalaciji je mjesto gdje ste pohranili igru. Ako niste nista dirali default-no mjesto je
C:\Program Files\"Naziv proizvodjaca"\Naziv igre"\
Bitno je znati mjesto gdje je igra, jel na to isto mjesto ide Crack.
Isto tako,ako vec niste opazili ili vidjeli di ste je stavili, onda na Desktopu di vam je precica za igru( Ikona koju stisnete kada je idete pokrenit), mozete nac di je desnim klikom na tu ikonu te kliknete na Properties nakon toga. Otvorit ce vam se prozorcic medju kojim ce pisati gdje je ta igra stavljena.

Za ovaj slucaj dat ce mo primjer gdje se igra nalazi:
C:\Program Files\MojaIgra\Igra.exe
Mjesto odakle instaliramo igru gdje se nalazi original ( u ovom slucaju CD sa oznakom D:\)
D:\Igra.exe
I mjesto cracka:
D:\Crack\Igra.exe


Kao sto vidite crack ima isto ime kao original igre.Isto tako ikona je ista(najcesce ga pripoznate po ikoni koja ima vjerojatno neki logo same igre ili nesto tako)
Vas zadatak je da taj crack koji se nalazi u Crack folderu pribacite u mjesto gdje se nalazi original (u nasem slucaju
C:\Program Files\MojaIgra\Igra.exe)

Znat ce te da kopirate pravu stvar tako sto ce vas kompjuter obavijestiti da taj file vec postoji. To je dobro jel je taj file original. Samo prelijepite priko toga vas crack i rjesili ste problem.
Ako nesto nije uredu znat ce te kad budete ulazili u igru. ili ce vam se pojaviti mali prozorcic di ce pisati da ubacite CD od igre. Ili ce vas traziti CD-KEY, ili pak pokusati spojit na internet da je kupite...

Pazite da ne kopirate file koji se u nasem slucaju nalazi u D:\.
Crack je UVIJEK u nekom folderu.(u nasem slucaju D:\Crack\)

Vazno je znati da osim .exe cracka moze postojati jos nekoliko file-ova u Crack folderu. Ako je to slucaj slobodno sve kopirajte u folder di vam je instalirana igra.
isto tako pocetna ikona igre ne mora biti odma u folderu igre( zna se desit da bude u
C:\Program Files\MojaIgra\\SystemIgra.exe). u tom slucaju ce te priljepiti crack tu.



Igranje online sa krakiranom igrom je uglavnom nemoguce, jel tjekom spajanja igra prolazi kroz validaciju, cime ce se odmah otkriti da nije original, te time ne mozete ni igrat. Ali ako postoju krakirani serveri kao na primjer kod COD:MW onda mozete, al znajte da to nisu sluzbeni serveri.

Nadam se da sam barem malo pomogao u rjesavanju tog kratkog ali za pocetnika veoma zbunjujuceg problema.
Za vise informacija slobodno ostavite komentar sa pitanjem pa cemo provat rjesit problem.

P.S. PODRZITE RAZVOJ GAMINGA KUPUJUCI IGRE!

Nema komentara:

Objavi komentar