četvrtak, 2. kolovoza 2012.

Skolovanje Vol. 1

Znanje je moc, kazu mnogi, i ja se slazem sa tim. Informacija mnogo znaci,i pametan covik ce svoju jedinstvenu informaciju koju ima dobro iskoristiti.

Ima koji dan sam imao goste doma, sa dvoje djece. Jedan je taman zavrsavao osnovnu, a drugi je isao cini mi se 3 razred osnovne. Malo smo raspravili gdje ce stariji u upisati. I naletili smo na neku stvar koju svi znamo a nikoga to ocito ne brine.Mladi gospodin bi u Gimnaziju ( Osobno mislim da nemoze gore,no ajde uredu). Kad smo pitali kakve su ocjene, majka se javila da je odlican ucenik i da ima sve petice... Ok, pomislim moguce... Ali onda je nastavila kako je on pametan i da moze zavrsit tu srednju skolu i cak zavrsit fakultet jel on ne uci vise od uru vrimena dnevno... ???
...???
...???

I sad se ja pitam, kako netko tko uci cca. sat vrimena, moze bit tolko veliki odlikas??? Mislim OK, nisan ja toliko glup, ali brate nemoj me jebat u zdrav mozak! Sta se dogadja? To nije jedini slucaj, i sama majka od tog djecaka je rekla da se vise nemozes upisat nigdi normalno ako nisi odlican ucenik?
I sad ja gledam ove generacije, i mislim se kako ta dica mogu bit odlikasi a glupi su ko kurac?

Zasto skolstvo sluzi? Da razdvoji one dovoljne i one odlicne? Jel nema sredine, ili znas ili neznas, to je pravilo danas.
Svi su mladi mozgovi, no unatoc tome iz skola izlaze idioti.
To sta covik moze nabubat nekoliko stranica teksta, ne mora znacit da je pametan. To nije mjera... Bar nebi smila biti, jel to se upravo dogadja u nasim skolama, logicko razmisljanje i rjesavanje problema je svedeno na minimum, sve se svodi na to da se rjesu sablonski zadaci, koji nemaju veze sa stvarnoscu, i iz toga se ocjenjuje ucenika. Buduci da je forma uvjek ista, ucenik lako to zapamti, rjesi i dobije odlicnu ocjenu, no ustavari nije napredovao, niti naucija ista sta triba.

Zbog toga imamo danas sefove seljacine, politicare idiote, inzinjere koji neznaju drzat kacavidu i profesore kojih ucenici moraju ucit.

Profesori pustaju djecu, racunajuci da ce im pomoc.. vjerojatno i oce, ali da li je pomogla ostalima? Mozda postoji netko tko stvarno zna, no stavit ce ga u kos sa time kojemu je pusteno. Mozda ce ovaj upast u skolu, i izbacit onoga koji je stvarno zasluzio tu skolu, mozda ce izbacit onoga kojem je profesor bio realan i dao mu malo manju, no realniju ocijenu.

Cijelo osnovnoskolsko obrazovanje propada, no unatoc tome djeca izlazu samio sa peticama, nije li to malo cudno? Nije li to cudno da odlikas dodje u srednju, i onda ga razapnu i jedva prodje? Zasto nema nekakav nadzor, tj. prijava, koja ce ukoliko profesor vidi da ucenik koji je imao npr- matematiku 5 u osnovnu sada jedva zna za 2, prijaviti ili poslati zalbu ucitelju iz osnovne? To je jedini nacin da se malo to regulira...

A da ne govorim o ovim jos mladjim koji isto kao i moj mladi gost iz 3. razreda ima samo 3 cetvorke cijelu godinu... LOL

Jedan veliki EPIC FAIL

Nema komentara:

Objavi komentar