utorak, 28. svibnja 2013.

Referendum u Hrvatskoj Vol.1

Ok, u nasoj domovini je poznata cinjenica, da je zakon o referendumima strog. I  da bi sam referendum uspio triba skupi 10% glasova od ukupnog broja stanovnistva u roku od 15 dana.Neka je to okvirno 430 000 glasova. Jednostavnom matematikom dolazimo do toga da je potrebno dnevno privuci oko 28000 glasova.
Nije mala stvar.
Mnogi su se budnili da taj zakon nevalja, i da mora bit nesto stvarno veliko da se u tako kratkom vremenu uspije.

Onda dodje potpisivanje referenduma "U ime Obitelji".Oni zele unijeti u Ustav RH odredbu po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?”

I naravno sve istospolne zajednice su skocile na noge. I onda gadu sve kako su zastarijeli i kako su ovakvi i onakvi.

Cekaj? WTF?
Po nekakvim informacijama inicijativa je dobila pola milje potpisa. Jucer se govorilo kako je nemoguce a danas je napraviti referendum cista pizdarija! Ko je tu lud?
Pola milje hrvata zeli ovo,i javno je to podrzalo i sad odjedanput doslo neka grupa i pocela vrijedjat ljude. Pa cekajte, ako vecina oce ovo, onda tko su te zajednice koje imaju pravo suprostaviti se.
Referendum jos nije napravljen, nije im jos gotovo. Sto ako referendum prodje i uvrsti se ovo u ustav?
Sto ce Prozvat cilim narodom primitivnim, zastarijelim, zatucanim? Pa i neka narod je takav, ako zeli biti, neka bude.
Meni jednostavno ide na zivce, to sto mali dio ljudi misli da moze vecini govorit sta da radi i kako da misli.Ako vecina misli da nesto nije u redu i k tome ustraje( a Hrvati tome ustarju) , onda je to tako.

Osobno sam potpisao inicijativu, cisto zato sto mislim da jos nije vrijeme za to.Hrvati su generalno gledajuci, konzervativan narod, a poznavajuci gay zajednice, nevirujem da bi stali na braku. Sljedeci korak bi im bio posvajanje dijece, a kao sto sam rekao, narod nije spreman, niti su djeca dovoljno obrazovana i izucena da lako prihvate covika sa dva oca ili dvije majke. Pa da dijeca jos gledaju Srbe kao svog najveceg neprijatelja, kako ce takva mlada populacija prihvatiti dijete sa gay roditeljima?

Napravila se velika pompa oko nicega, oko minorne stvari. Osobno bi volio da Hrvati izadju na mnogo vaznije inicijative.
Ova je cisto dokaz da se moze ako se stvarno hoce promjena.

Nema komentara:

Objavi komentar