ponedjeljak, 24. listopada 2011.

Nova generacija...

Svaka mlada osoba se nasla u poziciji da mu neko stariji pizdi i kaze kako nemaju pojma o nicemu jer su premladi za ista pametno, najcesce usporedjujuci sa svojim mladim danima.

Pustimo sta starkelje kazu, jel samo razmisljanje o tomu je suvisno. Danasnji "starci" su zivili u drugom dobu, u drugom stanju svijeta, i oni ustvari neznaju kako je biti mlad danas, jer oni znaju da kad su bili mladi da nisu znali nista, i sada usporedjuju nas sa njima.
Znate sta ja kazem na to.... eee da upravo to "BULLSHIT"
Pogledajmo samo razdoblje kad su bili oni mladi. Sta je to bilo neke 70-te, 80-te! Stari pa fala bogu da ste bili nikakvi, vi tada niste ni imali nista. Tada su mladi izlazili jedanput u misec dana, nisu imali mobitela, ni culi za internet,rijec "globalizam" vjerojatno jos nije bila izmisljena.Auto? Mozda su ga i vidili koji put... Misim dobro bez pretjerivanja... Skolstvo je bilo takvo da nije bas bilo nekih modernih stvari za naucit. Sama brzina zivota je bila 10 puta manja i covik je mogao i razmisliti.

Oni takvu mladost usporedjuju sa danasnjom. Pa bakice ja nemogu razmisljati tako sporo i kad bi tija. Moj mozak je primija informacija do 16-ete kolko ti nisi do 40-te.
Oni nama kako smo neiskusni i kako neznamo stvari. Pa ja saznam sta se dogadja u japanu prije nego ti odes do susjede. Interent generacija koja zvaku zanimljivu stvar moze saznatu sa 2-3 klika misem....
Stanje uskolama je takvo da imamo 10 puta vise informacija nego prije 10 godina a kamoli prije toga. Danas imamo 5 puta vise predmeta i svaki predmet nam daje jos tolko puta informacija nego prije. Komunikacija je takva da si u kontaktu sa nekim 24/7 a ne ka prije kad se nadjete jedanput tjedno. Danas 16-godisnjaci provaljuju u Pentagon, prije 16 godisnjaci nisu znali sta Pentagon, ni di se nalazi. Za razliku od 80-etih danasnja mladez mora ucit ono sta su oni ucili i plus stvari koji oni nisu ni zanali da postoje, i uza sve to bit uvjek dostupni za komunikaciju.
Cijeli nacin zivota koji prozivljavaju danasnja mladez je neusporediva sa prije. Uzurbanost, stres, potreba za velikom kolicinom znanja ( prije nikoga nije bilo briga jel radis na bausteli ili necemu drugo, danas ako nemas fakultet odma si glup), sve su to stvari koje dovode do toga da mladi piju vise nego prije, provavaju razlicine nacine za unistavanje stresa, eksperimentiraju sa svacim, ili pak za one koji to ne mogu, dolazi do povecanog broja samoubojstava medju mladima. To je sve nacin zivota. Nove generacije su sve pametnije, i nova generacija ce bit jos pametnija od nas jel ce morati znati i nase i nove stvari.

Tako kad vam neki starkelja poce trubit kako ste vi ovakvi i onakvi, podsjetite ga da su vremena kada su se ucili kako se kopaju kumpiri, prosli te da nemate vrimena za to 70-te razmisljanja.

Nema komentara:

Objavi komentar